Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Avatar 4: Melanie



Sala plină de oameni. Dar ce contează? Când a apărut acel băiat, inima i-o ia razna. Apoi singură, în gândul ei: ”Melanie, calmează-te! E doar ca un frate al tău!”...cel puțin așa ar trebui să îl vadă. Dar îi e greu! Îi e greu! Și mai ales când el poartă acel zâmbet fermecător...sau când spune câte o fraza din aia super-inteligentă sau când...

În alt context, apare un altul,...care îi stârnește reacții asemănătoare. Apoi un altul...

Nu poate spune că îi place în totalitate. Îi place doar să îi vadă pe fiecare la locul lor, acolo unde îi știe, să vadă că sunt bine, să viseze pentru o fracțiune de secundă, să îl urmărească pentru câteva minute cu privirea și apoi....poate să revină la ceea ce făcea înainte sau poate să continue să viseze.

 Mai drăguț e când îi revede pe cei de departe. Pentru un moment, simte că inima ei e gata să zburde prin cameră, apoi, ca și cum ar scutura un gând urât, zambește frumooos și primește întrebarea ”Heeei, Melanie, ce faci, cum ești? Ai venit acasă? Ne-a fost dor de tine!” sau...”Wow, ce surpriză, ce mică e lumea! Ce faci aici?”.

Apoi, mai târziu, îi e ciudă. Îi e ciudă pe ea însăși. De ce trebuie mereu să fie așa? Și când unele prietene îi spun ”D-apăi, tu, Melanie...mie nu îmi place de niciun băiat în mod special.”...”Nu simt nimic pentru niciunul. Niciunul nu îmi e măcar simpatic”...

Hmmm...dar nici ei nu îi place vreo unul în mod special...îi plac doar mai mulți, deodată, la general. Fiecare cu părticica lui. Că apoi vreunul din ei dispare din peisaj sau spune sau face vreo cine-știe-ce tâmpenie și astfel dispare și orice gând referitor la el.

Parcă degeaba a citit atâtea cărți, degeaba...să îi vadă pe toți ca pe frați, nu ca pe posibili pretendenți?
Hmm...greeu! 

De multe ori îi vine să își ia lumea în cap. Se înroșește numai la gândurile astea. Cui să spună? Dacă o să îi răspundă cu ”Tu, Melanie, ești un pic...deplasată...”...dacă...dacă o vor judeca...dacă..?

La unul îi place...cum se îmbracă. La altul...cum arată. La altul, cum se poartă. La altul, cum vorbește...la altul, o singură chestie. De altul îi place că a auzit vorbindu-se de bine...și tot așa.

E  atât de furioasă pe ea însăși! La nivel de teorie, știe multe. Dar când vine vorba de practică, și de a păstra acea substanță prețioasă pentru acel unic...trebuie să facă eforturi în acest sens.

Rugăciunea ei e mereu: ”Doamne, ajută-mă să îi văd pe fiecare așa cum vrei Tu. Să îi percep așa cum îi percepi Tu.”. Și numai cu ajutorul Lui reușește.

Poate să își stăpânească emoțiile, să își suprime acele sentimente care stau parcă gata-gata să erupă. Poate! Poate să se pregătească pentru Acela care-i va fi unicul.

Melanie, cea care știe să își păstreze virginitatea și la nivelul gândurilor și emoțiilor. Doar prin El.

Melanie, cu EL. Și știe că El va rândui toate, toate așa cum știe El mai bine. Și că va fi perfect!

Melanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu